Toneelgroep Amsterdam en stadsschouwburg fuseren tot Internationaal Theater Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam en de Stadsschouwburg Amsterdam gaan fuseren tot een nieuwe organisatie: Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het plan was al enige tijd bekend, maar nu is ook de naam van de nieuwe organisatie bekend gemaakt. Vanaf volgend seizoen gaan beide organisaties samen verder onder de nieuwe naam.

In het persbericht schrijven Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam dat de naam ITA goed samenvat wie ze samen willen zijn. 'Hij toont dat we theater maken en programmeren in en vanuit Amsterdam binnen een internationale context. Hij refereert zowel naar het gebouw als wat er in het gebouw gebeurt. Het woordmerk is zowel voor het Amsterdamse, Nederlandse als internationale publiek herkenbaar.'

Het Internationaal Theater Amsterdam zal geleid worden door drie directeuren: Dianne Zuidema (momenteel directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam), Wouter van Ransbeek (nu adjunct-directeur van Toneelgroep Amsterdam) en Ivo van Hove (regisseur en de huidige directeur van Toneelgroep Amsterdam).

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over