Theaters dicht tot 6 april

Theaters en concertzalen zullen gesloten blijven tot 6 april. Eerder werd gezegd dat de zalen tot 31 maart gesloten zouden blijven. Maar na de maatregelen van het kabinet die zondagavond werden ingesteld, blijven ook de theaters en concertzalen dicht tot 6 april.

Het Corona-virus heeft een enorme impact op Nederland en alle andere landen in de wereld. Zondagavond kondigde het kabinet nog meer maatregelen aan om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. De entertainmentwereld wordt hierdoor ook getroffen. Om hoeveel afgezegde voorstellingen en concerten het gaat, is niet duidelijk. Mensen die een kaartje hebben voor een evenement kunnen het beste contact opnemen met het betreffende theater of concertzaal om te checken of het doorgaat of niet.

Eerder werd bekend dat ruim 50 premières niet door kunnen gaan door de maatregelen. Ook grote voorstellingen, zoals Soldaat van Oranje, kunnen niet doorgaan. Een van de grotere theaters, zoals Koninklijk theater Carré, schrijft op hun website dat er vervangende data zijn gevonden voor een aantal van de grote voorstellingen. Bezoekers kunnen daarover een mail verwachten van het theater.