Theaternieuws week 29: STENT zet streep door producties en theaters weer voller

Op Theater.nl houden wij je iedere dag op de hoogte van het laatste theaternieuws. Heb je wat nieuwtjes gemist vorige week? Dan praten we je hieronder bij over alles wat er gebeurd is!

STENT moet noodgedwongen producties annuleren

Tegenvallend nieuws deze week voor STENT Producties. De producent moet noodgedwongen de voorstellingen Murder Ballad, Mees Kees op Kamp en Willem Junior uit de agenda halen. Foutieve speellijsten gooien roet in het eten, zo meldde het productiehuis in een statement op haar website woensdag. 

 

 

STENT is teleurgesteld over het feit dat er buiten hun om niet aan een aantal verplichtingen is voldaan. Het productiehuis zou onder meer verkeerd zijn ingelicht over het aantal boekingen en de speellijsten. Nadat de fouten aan het licht waren gekomen is gepoogd de planning te redden, maar tevergeefs. "Als jong, klein én transparant productiehuis zijn wij diep geschokt door de ons overkomen gebeurtenissen. De situatie gaat verder dan alleen het ontbreken van een aantal boekingen. Wij betreuren deze situatie ten zeerste. In de eerste plaats voor al onze betrokken collega’s en ten tweede voor jullie als trouwe theaterliefhebber."

STENT onderzoekt of de producties op een later moment alsnog kunnen worden opgevoerd. Het statement is terug te vinden op de website van de producent.

Vollere theaters

In tegenstelling tot het mindere nieuws over de producties van STENT, viel de er afgelopen week ook positief nieuws te melden! Zo stijgt de kaartverkoop van de theaters. Na de lockdown waren vooral ouderen huiverig om met velen in een theaterzaal te zitten, maar inmiddels durft men voorzichtig weer en meer voorstellingen te bezoeken.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) deed begin deze maand onderzoek naar de kaartverkoop onder hun leden. De respons was positief! Veel theaters trekken voor het eerst weer volle zalen sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020. Toen daalde het bezoek aan een theater met maar liefst 70%.

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens terug in theaters!

En vrijdag bereikte ons ook het nieuws dat de muziektheatervoorstelling We Hadden Liefde, We Hadden Wapens met een volledig nieuws cast terugkeert in het theater! Zo schitteren Carolina Dijkhuizen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Hajo Bruins in de show naar de gelijknamige roman van Christine Otten.

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens is een muzikale theatervoorstelling over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren '60, aangevuld met de rhythm & blues en soul. In We hadden liefde, we hadden wapens trekken de acteurs paralellen tussen de historie en het heden. Met onder meer de Black Lives Matter-protesten is de thematiek ook nu nog steeds uiterst actueel.

De voorstelling gaat vrijdag 15 september in DeLaMar in Amsterdam in première waarna een landelijke theatertour langs de grote zalen volgt!

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Annemieke van der Togt

Gerelateerde onderwerpen