Theaternieuws week 25: Stef Bos, Showponies, Lowlands en openluchttheaters

De theaterwereld staat nooit stil, ook niet tijdens de coronapandemie. Iedere zondag blikken we terug op het belangrijkste theaternieuws van de voorgaande week. Met dit keer nieuws over Stef Bos, nieuwe voorstellingen, Lowlands en tips voor zomerse openluchttheaters.

Stef Bos maakt lied voor veteranen

Gisteren vierden we onze veteranen tijdens de Nederlandse Veteranendag. Stef Bos maakte speciaal voor de gelegenheid een nieuw liedje voor veteranen. Gisteren liet hij het nummer voor het eerst horen op het toneel. Ook Claudia de Breij en Snelle traden op.

Showponies 2 van Alex Klaasen

De hilarische voorstelling Showponies 2 van Alex Klaasen keert helaas niet meer terug in het theater. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: hij is nog eenmaal te zien op televisie. Ondertussen werkt de komiek aan de gloednieuwe kerstshow Snowponies.

Barbara Sloesen en Amélie

In het kader nieuwe voorstellingen lichten we de jeugdvoorstelling Romeo & Julia uit. Hierin zal Barbara Sloesen, bekend van films als Zwaar verliefd en Rokjesdag, de rol van Julia op zich nemen. Verder krijgt de film Huisvrouwen bestaan niet een theaterversie met onder andere Anouk Maas en Rian Gerritsen en is de kaartverkoop voor de musical Amélie gestart.

 

Theater- en dansprogramma Lowlands bekend

Een week of twee terug konden we vertellen dat het cabaretprogramma van het Lowlandsfestival bekend was. Deze week heeft Lowlands ook het theater- en dansprogramma gepubliceerd. Je kunt genieten van onder andere het Nederlands Dans Theater, Stephanie Louwrier en The Ruggeds.

Theatertips voor binnen en buiten

Er staat ons in de zomer en het najaar heel veel leuks te wachten. Of je nu wilt wegdromen bij toneel, mee wil swingen met muziek of je hart sneller gaat stromen van cabaret. Je kunt genieten van al dat moois in het zachte rode pluche. Maar als je met het mooie zomerweer liever buiten blijft, kun je ook een van de prachtige openluchttheaters die Nederland heeft bezoeken.

 

Beeld: © Liesbeth van den Bos (Stef Bos) | © Sanne Peper (Weg met Eddy Belleguele)

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over