Theaternieuws week 2: nieuw album Frank Boeijen en theaters blijven dicht

De theaterwereld staat nooit stil. Daarom praten we je elke zondag bij over het theaternieuws van de afgelopen week. Zo werd deze week bekend dat de theaters nog langer dicht moeten blijven, nieuwe muziek van Frank Boeijen, de laatste wens van Jan Rot, nieuwe rol voor Nandi van Beurden en Ernst Daniël Smid die zijn voorstelling wil verfilmen.

Theaters langer dicht

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari werd bekend dat de theaters nog langer dichtblijven in verband met het aantal coronabesmettingen. Op 25 januari zal het kabinet opnieuw kijken of ze het verantwoord genoeg vinden om de theaters weer te openen.

Nieuw album Frank Boeijen

Frank Boeijen heeft deze week zijn 30e album uitgebracht! De nieuwe plaat heet Subliem Gebaar. Samen met pianist en componist Ton snijders schreef de Nijmeegse zanger dertien gloednieuwe nummers.

 

Laatste wens Jan Rot in vervulling

De ongeneeslijk zieke Jan Rot wilde heel graag nog een keer meedoen met de tv-quiz De Slimste Mens. De zanger stond tien jaar geleden in de finale van het tv-programma maar verloor toen van Arjen Lubach. De KRO-NCRV liet zijn wens in vervulling gaan en donderdag 13 januari was hij deelnemer in de quiz.

Nandi van Beurden in Dagboek van een Herdershond

Er is nog een grote naam toegevoegd aan de cast van de nieuwe musical Dagboek van een Herdershond, naar de gelijknamige tv-serie uit de jaren 70. Nandi van Beurden kruipt in de huid van Miete van der Schoor, de dochter van de plaatselijke bierbrouwer. Ze deelt het podium met onder meer William Spaaij en Angela Schijf.

 

Ernst Daniël Smid wil theaterstuk verfilmen

Ernst Daniël Smid wil graag zijn toneelvoorstelling Smelt verfilmen. De operazanger heeft de ziekte van Parkinson waardoor zijn gezondheid snel achteruit gaat. Vanwege de pandemie moest de theatertour van Smelt gestopt worden, het is onzeker of het gaat lukken om een doorstart te maken. Daarom wil Smid de voorstelling verfilmen nu hij de kracht er nog voor heeft zodat de boodschap van zijn voorstelling niet verloren gaat.

 

 

 

Gerelateerde onderwerpen