Theaternieuws week 11: Herman van Veen zingt met OG3NE en documentaire over Liesbeth List

De theaterwereld staat nooit stil, ook niet tijdens de coronapandemie. Iedere zondag blikken we terug op het belangrijkste theaternieuws van de voorgaande week. Ditmaal is er onder meer aandacht voor Herman van Veen, de documentaire over Liesbeth List en het Comedy Festival van Boom Chicago.

Herman van Veen zingt met OG3NE

Vorig weekend was Herman van Veen te gast bij Matthijs gaat door, het nieuwe tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk. De zanger, die dat weekend ook nog eens jarig was, zong samen met OG3NE een speciale versie van 'Opzij'. Prachtig en vol energie: Van Veen is niet stuk te krijgen!

 

 

Boom Chicago organiseert zomers Comedy Festival

Het Amsterdamse improvisatiegezelschap Boom Chicago pakt deze zomer uit met een vijfdaags Comedy Festival in de binnenstad van Amsterdam. Van 28 juli tot en met 1 augustus geniet je in het Rozentheater van de beste komieken uit binnen- en buitenland. De eerste kaarten zijn al te koop via de Boom Chicago-website.

 

Het slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List

Vorig jaar maart overleed Liesbeth List op 78-jarige leeftijd. Omdat het grote publiek vanwege de coronapandemie geen afscheid kon nemen van de zangeres, besloot haar dochter Elisah Baijens een documentaire over List te maken. Het slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List was afgelopen vrijdag te zien op NPO 2, maar is gelukkig ook terug te kijken via NPO Start!

 

Vakantietheater gaat door met streamen

Tijdens de voorjaarsvakantie trakteerde Vakantietheater kinderen (en hun ouders) op streams van diverse jeugdvoorstellingen. Dat is zo goed bevallen, dat Vakantietheater nu doorgaat als Weekendtheater. Iedere weekenddag komt een nieuwe voorstelling online, dus dat wordt dolle boel de komende tijd! Voor de paasdagen staan er veel leuke sprookjes op de planning. Heb jij al een kaartje?

Foto: Herman van Veen - Fotograaf Jesse Willems

 

Theatersterren werken mee aan boek over theater in coronajaar

Onder meer Willemijn Verkaik, Renée van Wegberg en Lone van Roosendaal werkten mee aan het boek De stille schreeuw van het theater. In dit boek vertellen theatermakers over hoe zij het coronajaar hebben beleefd, hoe ze de theatersector zien in de toekomst en welke emotionele gevolgen het heeft gehad. Het boek ligt naar verwachting deze zomer in de winkel.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over