Vanavond: Theater Na de Dam

Na de Nationale Dodenherdenking vanavond is het tijd voor Theater Na de Dam. Artiesten en theaters zetten de herdenking kracht bij met speciale voorstellingen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de coronacrisis dit jaar niet op locatie, maar te bewonderen vanuit huis. Gedenk jij mee?

Wat in 2010 begon als initiatief van enkele Amsterdamse theaters, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke theatertraditie: Theater Na de Dam. Om de Nationale Dodenherdenking extra bezinningskracht te geven worden er na de herdenking door het hele land gelijktijdig voorstellingen opgevoerd. Met deze traditie hopen ze thema's als oorlog en vrijheid weer levendig en concreet te maken, ook voor de jongere generaties.

Alternatief programma Theater Na de Dam

Hoewel de coronacrisis fysiek theaterbezoek momenteel onmogelijk maakt, gaat Theater Na de Dam gewoon door, maar dan op televisie en internet. Met een alternatief programma van showregistraties, podcasts, (korte) films, hoorspelen en een uitzending op NPO 1 zet de organisatie het samen herdenken voort.

Op de website van Theater Na de Dam is precies te zien welke programma-onderdelen doorgaan. 

Tv-uitzending Theater Na de Dam

Dit jaar wordt er ook op televisie aandacht besteed aan het herdenkingsinitiatief. In Na de Dam krijg je een gevarieerd programma met dichters, acteurs en zangers voorgeschoteld. Onder meer Claudia de Breij, Herman van Veen, Douwe Bob en acteurs van het ITA Ensemble leveren een bijdrage.

De tv-uitzending Na de Dam is vanavond vanaf 20:45 uur te zien op NPO 1.

 

Gerelateerde onderwerpen