Theater Na de Dam wordt tv-uitzending

Internationaal Theater Amsterdam, de NOS maken op 4 mei, na het herdenkingsjournaal, een speciaal live tv-programma als alternatief voor Theater Na de Dam. Het programma zal om 20:45 worden uitgezonden op NPO 1. De presentatie is in handen van Winfried Baijens. Er zullen veel bekende artiesten meewerken, zoals Douwe Bob, Claudia de Breij, Michelle David, Herman van Veen, Wende Snijders en het ensemble van ITA. De regie is in handen van niemand minder dan Ivo van Hove

Theater Na de Dam is een evenement waarbij je normaliter na de Dodenherdenking voorstellingen kunt zien over de Tweede Wereldoorlog. Dat kan dit jaar niet door gaan, maar er komt dus wél een alternatief programma. Internationaal Theater Amsterdam en de NOS zullen samen een live programma maken dat dit jaar na de herdenking wordt uitgezonden op NPO 1.

Dit jaar speciale Dodenherdenking

Sowieso staat er dit jaar een erg bijzondere dodenherdenking op de planning. Door de maatregelingen tegen het Corona-virus mogen er geen grote groepen mensen samenkomen. Daarom zal er dit jaar een herdenking op een lege Dam in Amsterdam plaats vinden. Zoals ieder jaar wordt de herdenking uitgezonden op NPO 1, gevolgd door het Herdenkingsjournaal.

Daarna zal dus Na de Dam te zien zijn. Dichters, acteurs en zangers zullen muziek maken en verhalen vertellen die duidelijk maken wat we herdenken en waarom we dat doen in Nederland. De uitzending wordt gemaakt in de vrijwel lege Stadsschouwburg Amsterdam. Sommige artiesten treden op vanuit hun eigen huiskamer.

Na de Dam is een gezamenlijke productie van ITA, NOS en Stichting Theater Na de Dam.

 

Ben je op zoek naar een toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over