Theater aan Huis: Jon van Eerd start Harrieflix

Acteur en theatermaker Jon van Eerd is zijn eigen streamingdienst begonnen: Harrieflix. Deze kun je vinden op de website van zijn productiebedrijf Het Pretpakhuis. Voor slechts 99 cent kun je een van zijn voorstellingen bekijken. Op Harrieflix staan momenteel vijf verschillende kluchten: Harrie Let Op de Kleintjes, Harrie Babba, Harrie En Twee Meesters, De BonBon Fabriek, en Kantje Boord.

De voorstellingen vind je viapretpakhuis.nl/videohuur. Als je een video huurt kun je die één keer kijken en je dient dit binnen 24 uur te doen. Qua prijs is amper een euro erg schappelijk: een kaartje in het theater kost 20 tot 30 euro.

 

De kluchten van Jon van Eerd

Voor wie niet bekend is met de term: een klucht is een komedische toneelvoorstelling in klassieke stijl, die meestal boordevol grappen zit. Zie het als een comedy-serie, maar dan één aflevering waar alle grappen van het seizoen in één voorstelling zijn geperst. Klucht klinkt misschien ouderwets, maar Jon van Eerd trekt er al jaren volle zalen mee. Zijn voorstellingen zijn bij jong en oud geliefd, omdat ze meestal garant staan voor buikpijn van het lachen. Bovendien is een beetje luchtigheid wel gewenst in zware tijden.

Jon van Eerd keert dan ook hopelijk na 1 juni weer terug in het theater met zijn huidige voorstelling: Herrie In De Keuken. Van die voorstelling zie je hieronder een trailer.

 

Als de quarantaine nog lang duurt, hopen we dat Harrieflix nog wat meer content krijgt. Zo missen wij nog bijvoorbeeld de musical Charley en Harrie & Eva. Die mogen wat ons betreft ook snel online staan.

Ben je op zoek naar een komedie? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

 

Gerelateerde onderwerpen