Theater aan de Parade Den Bosch gesloten wegens asbest

Theater aan de Parade in Den Bosch is tijdelijk gesloten vanwege het onderzoek naar asbest in het gebouw. Uit voorzorg zijn de voorstellingen deze week afgelast.

Het onderzoek is in volle gang. In aanloop naar de verbouwing van Theater aan de Parade heeft een extern bureau asbesthoudend materiaal aangetroffen. Dit kan mogelijk een risico vormen voor personeel en bezoekers. Afgelopen vrijdag is in samenspraak met de gemeente Den Bosch besloten het theater direct te sluiten. In afwachting van de uitslag zullen er geen activiteiten plaatsvinden tot en met zondag 3 juli. Ook de kassa is verplaatst, blijkt uit een informatiebrief. Wanneer het theater weer wordt vrijgegeven is onbekend. In maart maakte het Beatrixtheater in Utrecht hetzelfde mee. De voorstellingen van The Bodyguard konden toen niet doorgaan.

Opera aan de Parade gaat door
Goed nieuws voor bezoekers van 'Opera aan de Parade': deze voorstellingen gaan wel door. De organisatoren Theater aan de Parade, Opera Zuid en Philharmonie Zuidnederland maken hiervoor gebruik van de Muzerije en het Zwanenbroedershuis. Directeur Harry Vermeulen ziet dan ook een lichtpunt in deze trieste omstandigheden: "De beslissing om Theater aan de Parade tijdelijk te sluiten was een harde, maar het moest. De vondst van asbesthoudend materiaal bij de grote zaal van het theater maakte dat nodig. De hele stad werkt mee om oplossingen te zoeken. Dat gevoel van saamhorigheid is mooi".

Lees meer over