Soraya Gerrits te zien als Sophie in Mamma Mia!

De musical Mamma Mia! verschijnt weer op het toneel en Soraya Gerrits speelt de rol van Sophie! Dat maakten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen bekend. De overige castleden worden op 29 maart bekend gemaakt.

Gerrits speelt in Mamma Mia! naast Brigitte Heitzer (die de rol van Donna vertolkt) en René van Kooten (die Sam speelt). "Een geweldige cast", laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. "Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn onze gedroomde Donna en Sam en de rol van Sophie lijkt Soraya op het lijf geschreven. We hebben recent met haar gewerkt bij de musical The Prom waarin zij de rol van het schoolmeisje Alyssa speelde. Dat deed ze fantastisch'."

De muziek van ABBA is al veel ouder dan Soraya zelf is, maar ze zegt dat dat niks uitmaakt. "Ik mag dan nog jong zijn, maar de liedjes van ABBA ken ik van voor naar achter. Net als dat ik de films ook al verschillende keren heb gezien. Dat de producenten en de regisseur vertrouwen in me hebben, daar ben ik dankbaar voor. Ik zal ze niet teleurstellen."

Vanaf september 2023 tot mei 2024 zal de vernieuwde versie van Mamma Mia! te zien zijn in meer dan twintig grote theaters verspreid over heel Nederland. De landelijke première wordt gevierd op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daar zal de voorstelling verdeeld over twee periodes vijf weken lang te bewonderen zijn.

Gerelateerde onderwerpen