Simone Kleinsma geëerd met Koninklijke onderscheiding

Actrice en zangeres Simone Kleinsma kreeg zondagmiddag een koninklijke onderscheiding in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ze was daar voor een extra feestelijke voorstelling van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, die een jaar geleden in première ging.

Simone Kleinsma kreeg de onderscheiding als dank voor haar gehele oeuvre. Tijdens het slotapplaus van de voorstelling verscheen opeens burgemeester De Zwart-Bloch van gemeente Blaricum op het toneel. Zij was daar om Simone Kleinsma als inwoner van Blaricum te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Naussau. Ook kreeg ze de koninklijke onderscheiding.

Burgemeester De Zwart- Bloch: 'Mevrouw Kleinsma is al veertig jaar van grote betekenis voor de Nederlandse toneel-, musical-, en televisiewereld. Zij weet met haar intense rolvertolking het publiek te raken. Er is veel waardering voor haar professionaliteit en de manier waarop zij jonge acteurs begeleidt. Ook zet mevrouw Kleinsma zich al jaren belangeloos in voor diverse goede doelen. Een Koninklijke onderscheiding is dan ook dik verdiend.' Daarnaast had ook Joop van den Ende een aantal warme woorden voor haar.

Ben je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen