Sfeervol Theaterfestival Schemerstad in Leiden

LEIDEN - Van 18 - 20 mei 2018 vindt voor de negende keer Theaterfestival Schemerstad plaats in Leiden. Bezoekers varen tijdens het sfeervolle schemerlicht in bootjes door de grachten, terwijl ze genieten van de voorstellingen aan wal.

Het festival heeft een spannend en afwisselend programma in petto in verschillende theaterdisciplines. Muziektheater, dans, maskerspel en fysiek theater: het komt allemaal voorbij! Het wordt een exotische en mysterieuze reis, waarbij je het ene moment tussen het goddelijke zweeft en dan weer met beide benen op de grond staat op een zinneprikkelende plek op aarde. Je verveelt je geen moment tijdens bijzondere ontmoetingen tussen culturen, waaraan de volgende theatermakers meewerken: dansgroep ICK Amsterdam, Jente Jong, Quintijn Relouw, Jamie de Groot, Rosa Alessie, Directie&Co en theatergroep Hetze.

De eerste editie van het festival was in 2010 en besloeg één avond. Het is uitgegroeid tot één van de populairste festivals van Leiden, en kan jaarlijks rekenen op 1.500 trouwe bezoekers gedurende de drie avonden. De organisatie zorgt voor een breed aanbod van theater, en vraagt theatermakers zich te laten inspireren door de Leidse binnenstad. Zowel jong talent als gevestigde namen zorgen voor unieke voorstellingen die speciaal voor deze editie worden gemaakt

Het publiek kan kiezen uit een tocht op één van de rondvaartboten of mag zich verplaatsen in een eigen boot. Kijk hier voor kaartjes voor het festival. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Leiden? Kijk dan eens in de theateragenda van de Leidse theaters!

Theaterfestival Schemerstad
Initiatief: Stichting CTV Zuid-Holland
Organisatie: ProKwadraat
Programmering: Jan Joost Aten
Met medewerking van: Fonds 1818, Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing en de gemeente Leiden.

Lees meer over