Sanne Wallis de Vries start actie ‘Red de Kleine Theaters’

Cabaretière Sanne Wallis de Vries is een actie gestart om aandacht te vragen voor de ondergang van kleine theaterzalen door de coronacrisis. Dit doet ze door een reeks liedjes en acts online te publiceren, gemaakt door cabaretiers en kleinkunstenaars uit het gehele land.

"We willen mensen geen geld uit de zak kloppen, we willen wel graag dat de plekken waar we zo graag spelen, waar we zoveel aan hebben, die zo belangrijk zijn voor zowel publiek als artiesten, kunnen blijven bestaan", schrijft de cabaretière onder de video's op haar YouTube-kanaal. Ze roept iedereen op om de video's te delen en lawaai te maken voor deze stille ramp.

Merkel, Theo Nijland en Brigitte Kaandorp

Vorige week plaatste Wallis de Vries het eerste filmpje op haar YouTube-kanaal. In de video laat ze, verkleed als Angela Merkel, zien dat Nederland zijn ogen moet openen voor de ondergang van de kleine theaters.

Voor de tweede video hebben Theo Nijland en Brigitte Kaandorp een speciaal lied gemaakt, 'Het Kleine Theater'.

Gesloten deuren en ontslagen

Ook legt de cabaretière uit dat hoewel er wordt gezegd dat de theaters weer open mogen, het niet haalbaar is voor àlle theaters. "Kleine theaters kunnen vaak nog niet open door de anderhalve-meter maatregel, zoals bijvoorbeeld Theater Walhalla in Rotterdam (een van velen). Die heeft ontslagen moeten doorvoeren en houdt de deuren gedwongen gesloten tot einde van het jaar. Het is nog maar de vraag of alle theaters die dit moeten doen, begin volgend jaar weer open kunnen. Voor sommige grotere zalen geldt dit trouwens ook; de Kleine Komedie in Amsterdam kan ook nog niet rendabel gaan draaien."

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over