Roué Verveer hoeft niet "op het hoogste treetje"

Cabaretier Roué Verveer staat 29 en 30 juni met Gabbers in een uitverkocht Ziggo Dome met cabaretgrootheden Ali B, Martijn Koning en Najib Amhali. Toch blijft Roué bescheiden over zijn succes. "Als ik met mensen praat over wie ik de grote jongens in het vak vind, zeggen ze vaak: daar hoor jij toch ook bij? Maar dat zie ik niet zo," vertelt hij vandaag aan het AD.

De 45-jarige had ook nooit gedacht zo ver te komen. "Ik was nooit de belofte, nooit het grootste talent. Geen enkele krant heeft over mij geschreven dat ik de nieuwe comedyster was. Ik heb ook nooit een festival gewonnen. Ik moes alles zelf bereiken."

Verveer vertelt nuchter: "Ik ben gewoon iemand die naar het theater rijdt, grappen vertelt, napraat en naar huis gaat. Ik ontleen er geen status aan. Ik laat me ook niet gek maken."

De cabaretier staat komend seizoen ook opnieuw in de theaters met zijn solovoorstelling Heppie de Peppie. Daarmee komt hij onder andere langs Theater Heerlen, Isala Theater, de Rijswijkse Schouwburg, Munttheater en Schouwburg Amstelveen.

Lees meer over