Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Logo Isala Theater

Contact

Isala Theater

Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel

Theater foto Isala TheaterTheater foto Isala Theater

Theateragenda

zaterdag 28.09.2019 Bestel

Nienke Plas

Isala Theater / Capelle aan den IJssel / 20.15 uur / € 24,50

donderdag 10.10.2019 Bestel

Lenette van Dongen

Isala Theater / Capelle aan den IJssel / 20.15 uur / € 24,75

vrijdag 11.10.2019 Bestel

Lenette van Dongen

Isala Theater / Capelle aan den IJssel / 20.15 uur / € 24,75

zaterdag 19.10.2019 Bestel

Ellen ten Damme

Isala Theater / Capelle aan den IJssel / 20.15 uur / € 28,75

Restaurants in de buurt

Het Isala Theater in Capelle aan den IJssel is vernoemd naar de naam die de Romeinen aan de Nederlandse IJssel gaven: Isala. Het theater is ontworpen door de bekende architect Martien van Goor en opende in 1999 voor het eerst haar deuren.

Het is een intiem en sfeervol theater. U vindt er zowel een kleine als een grote zaal en verschillende multifunctionele foyers.

De totale capaciteit van het theater is zo’n 650 personen. De Grote Zaal gaat schuil achter de gouden wand in de benedenfoyer. De zaal biedt plaats aan 512 bezoekers en er zijn ook enkele rolstoelplaatsen.

Voor bezoekers die minder goed horen is er een modern infrarood geluidssysteem geïnstalleerd. De kleine zaal wordt de Luc Lutz zaal genoemd. Dit is een zogenaamd vlakke vloertheater, u vindt hier dus niet een verhoogd podium.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
ToneelkijkersTe huur voor € 2,50
GarderobeGratis

Vanaf Rotterdam CS kunt u elke metro nemen. Bij de tweede halte, Beurs, stapt u over op metrolijn C richting "De Terp" (Capelle aan den IJssel). Uitstappen bij de halte Capelle Centrum. Beneden op het Stadsplein ziet u rechts het theater liggen.

Vanaf station Rotterdam Alexander neemt u de metro richting Schiedam Centrum. Bij de vierde halte, Capelsebrug, stapt u over op metrolijn C richting "De Terp" (Capelle aan den IJssel). Uitstappen bij de halte Capelle Centrum.

PARKEREN

Vanuit richting Utrecht (A20): afslag Rotterdam Alexander/Capelle aan den IJssel. Onder aan de afslag linksaf richting Capelle aan den IJssel, baan 'andere wijken' volgen tot winkelcentrum De Koperwiek. Als u onder de metrobaan doorrijdt, ziet u rechts het gemeentehuis waar u aan de achterzijde vrij kunt parkeren. Het Isala Theater ligt aan de overkant van het gemeentehuis.Vanuit richting Den Haag (A13): afslag Rotterdam Alexander/Capelle aan den IJssel. Onder aan de afslag rechtsaf richting Capelle aan den IJssel, baan 'andere wijken' volgen. Zie verder de beschrijving vanuit de richting Utrecht.Vanuit richting Dordrecht (A16): na de van Brienenoordbrug afslag Capelle aan den IJssel nemen. Onder aan de afslag rechtsaf. Rechtdoor rijden, u passeert een Q8-pompstation en verschillende verkeerslichten. Bij het verkeersplein rijdt u rechtdoor. Onder de metrobaan doorrijden en bij de tweede afslag rechts richting centrum en winkelcentrum De Koperwiek. Zie verder beschrijving vanuit de richting Utrecht.

DE GROENE THEATERTAXI

De Groene Theatertaxi kent drie tarieven: € 12,- € 17,- en € 20,- (per persoon, per retour). U kunt uw taxi tot uiterlijk drie dagen voor de betreffende voorstelling/concert telefonisch bij de kassa reserveren via telefoonnummer 024-3221100. U krijgt uw taxikaart(en) per post thuisgestuurd.

De Groene Theatertaxi is 24 uur per dag bereikbaar. Reserveren kan uiterlijk 24 uur van te voren via telefoonnummer (010) 2383037. U hoort vooraf de prijs. Mocht op een bepaald moment alle groene taxi’s in gebruik zijn, dan krijgt u de mogelijkheid een reguliere taxi te reserveren voor het Groene Theatertaxi tarief.