Prinses Beatrix bij afscheid operadirecteur Pierre Audi

Hoog bezoek bij de afscheidsvoorstelling '30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera': niemand minder dan Prinses Beatrix zal plaatsnemen als eregast.

Pierre Audi begon in 1988 zijn carrière artistiek directeur van De Nationale Opera. Hij heeft in de afgelopen dertig jaar zijn stempel gedrukt op het artistieke vlak en bouwde tevens aan een sterk netwerk met artiesten en gezelschappen van over de hele wereld. De van oorsprong Libanese Audi -geboren in Beiroet- zette De Nationale Opera zo op de kaart als één van de belangrijkste operahuizen ter wereld.

Eremedaille voor Pierre Audi van Koning Willem-Alexander

Op 18 april mocht Audi de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje in ontvangst nemen van Koning Willem-Alexander. Deze onderscheiding bekroont zijn jarenlange inzet voor de kunsten in ons land, met name de ontwikkeling van opera en muziektheater.

Festival d'Aix-en-Provence

De zestigjarige Audi zet zijn carrière voort bij het Festival d'Aix-en-Provence, waar hij de functie van algemeen directeur zal bekleden. Ook bij dit gezelschap speelt opera een belangrijke rol. Het eerste festival onder leiding van Audi vindt plaats van 3 t/m 22 juli 2019 en bestaat uit nieuwe uitvoeringen van werken van Mozart, Puccini, Kurt Weill, Wolfgang Rihm, Adam Maor en Michel van der Aa.

Sophie de Lint nieuwe directeur De Nationale Opera

Zijn opvolger bij De Nationale Opera is Sophie de Lint. De Lint was eerder directeur van Opera Zürich, welke in 2014 de onderscheiding OperaCompany of the Year kreeg toegewezen. Ook heeft de Rotterdamse diverse andere managementfuncties in de operawereld bekleed.

De afscheidsvoorstelling '30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera' vindt plaats op 30 september 2018 in Amsterdam.

Kijk voor een overzicht van operavoorstellingen in onze theateragenda.
Op de hoogte blijven van al het theaternieuws? Kijk op onze website!

Lees meer over