Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / Nationale Opera & Ballet
Logo Nationale Opera & Ballet

Contact

Nationale Opera & Ballet

Amstel 3
1011 PN Amsterdam

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam is dé plek voor opera, ballet en verwante muziekdramatische kunsten op topniveau en van internationale allure. Plannen voor een operagebouw lagen er al in 1915, maar pas in 1986 opende het officieel de deuren. Bijzonder zijn de zaal en de rondlopende foyers met hun 14 meter hoogte. Vanuit de foyer heb je ook een prachtig panorama uitzicht over de Amstel.

Geluidsversterkende apparatuurRingleiding aanwezig
ToneelkijkersTe huur voor € 2,50
GarderobeGratis

Nationale Opera & Ballet ligt tussen de tussen Amstel en Waterlooplein en is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de fiets. Met de auto is dat wat lastiger te bereiken; u moet rekening houden met de verkeersdrukte in het het centrum en het beperkte aantal parkeerplaatsen rondom het theater. Plan uw reis met www.9292.nl. U vindt de hoofdingang en het Kassabespreekbureau aan de Amstel 1, dat is de waterkant van het Waterlooplein.

AUTO

Neem vanaf de ringweg A10 de afslag S-112 of S-116 richting centrum. Volg vervolgens de borden ‘Muziektheater’. Houd rekening met de verkeersdrukte in het centrum en het beperkte aantal parkeerplaatsen rondom het theater. Hierdoor kan het veel tijd kosten om een parkeerplek te vinden en loopt u mogelijk vertraging op bij het bereiken van het theater.

PARKEREN

U kunt parkeren bij parkeergarage Stadhuis-Muziektheater, maar deze is niet uitsluitend voor theaterbezoekers en wordt afgeraden als parkeerplek. Alternatieven zijn de parkeergarages The Bank Rembrandtplein (Amstelstraat 12), Markenhoven (Anne Frankstraat 220) en Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238). U kunt ook gebruik maken van de parkeerdienst van WeParc. Daarbij parkeren chauffeurs uw auto en retourneren deze weer na afloop van de voorstelling.

Kijk voor meer informatie over parkeren op www.operaballet.nl.

OPENBAAR VERVOER

Neem vanaf Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel de metro naar halte Waterlooplein. Dit duurt slechts een paar minuten. Of u neemt de tramlijn 9 (vanaf Amsterdam CS) of 14 en stapt eveneens uit bij halte Waterlooplein.