Plien & Bianca maken Thelma & Louise-musical

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman staan met Arjan Ederveen vanaf mei volgend jaar in de theaters met een musical die losjes gebaseerd is op de film Thelma & Louise.

In de musical Selma Ann Louis komen jeugdvrienden Selma, Annegien en Louis elkaar na een lange tijd weer tegen en besluiten de reis die ze maakten na hun eindexamen over te doen. Ze raken echter betrokken bij een schietpartij en door hun pogingen uit handen van de politie te blijven komen ze steeds verder in de problemen.

De musical wordt geproduceerd door de Theateralliantie, een samenwerkingsverband tussen negen Nederlandse theaters en Bos Theaterproducties. De alliantie is onder andere medeverantwoordelijk voor de musical Fiddler on the Roof.

De dames zijn bekend Koefnoen en speelden in In de ban van Broadway en Slippers. Dit jaar wonnen ze de Johan Kaart Prijs voor hun rol in deze stukken.

De première van de musical vindt plaats in mei volgend jaar in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daarna in verschillende theaters te zien zijn tot en met juli.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over