Pak toch nog de Songfestivalsfeer mee met OG3NE

Normaal gesproken zouden miljoenen mensen over de hele wereld deze week aan de buis gekluisterd zitten om te genieten van het Eurovisiesongfestival. Door de coronacrisis kon dit jaarlijkse megaevenement niet doorgaan. Ook OG3NE vind het heel jammer dat we dit jaar niet kunnen genieten van het Songfestival. Daarom maakten ze deze week een medley van Songfestivalnummers.

Wederom hebben de zussen van OG3NE een hele band opgetrommeld om er een echt feest van te maken. De medley begint met de traditionele openingstune van het Eurovisiesongfestival. Daarna hoor je een mix van bekende, winnende, oude en nieuwe Songfestivalnummers zoals Waterloo en Euphoria.

OG3NE op het Eurovisiesongfestival

Zelf deden de zussen in 2017 mee aan de internationale liedjeswedstrijd. Met het nummer Ligths and Shadows wisten ze de elfde plek te behalen. Door hun deelname hebben ze persoonlijk ervaring met de positiviteit en samenhorigheid die het Songfestival teweeg brengt. In de medley is Lights and Shadows uiteraard ook te horen.

Eurovisiesongfestival 2020

Door de coronacrisis is dit jaar het Songfestival in Rotterdam afgelast. Het besluit werd al genomen in maart, waarna de Eurovisiecommissie zich heeft gebogen over een alternatief. Dat alternatief is Eurovision: Europe Shine a Light geworden. Hierin treden artiesten van de deelnemende landen op vanuit hun eigen omgeving. Ook Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending van dit jaar, zal te zien zijn. De winnaar van vorig jaar Duncan Laurence zingt een van zijn nieuwe nummers van zijn nieuwe EP. De show wordt op zaterdag (16 mei) uitgezonden, de dag waarop normaal gesproken de finale van het Songfestival zou plaatsvinden.

OG3NE blijft zingen tijdens corona

De afgelopen weken heeft OG3NE zeker niet stilgezeten. Ze brengen elke week een thuisisolatienummer uit. We hoorden onder andere al Kinda Wanna, de Bee Gees, Bohemian Rhapsodyeen Disney-medley en Jolene. Ook organiseren ze komende zondag (17 mei) een Home Isolation Concert. Fans kunnen een kaartje kopen voor het live online-concert en er vervolgens vanuit huis virtueel bij zijn.  

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over