Oudejaarsconference Youp van 't Hek opgenomen in Groningen

De Oudejaarsconference 2017 van Youp van 't Hek wordt dit jaar opgenomen in de Stadsschouwburg in Groningen. De voorstelling 'Een Vloek en een Zucht' is daar van 27 tot en met 30 december te zien en wordt over meerdere dagen opgenomen. Het is de negende keer dat de cabaretier de oudejaarsconference mag verzorgen.

'Een Vloek en een Zucht' is inmiddels al helemaal uitverkocht en Youp van 't Hek is al een tijdje bezig met de try-out voorstellingen. Hieronder zie je een kort fragment van een proefvoorstelling die opgenomen is in Baarn:

De keuze voor Groningen is overigens niet helemaal verrassend, want Youp kiest vaak voor de Stadsschouwburg Groningen om zijn shows op te nemen. 'Een theater zoals het hoort,' vertelt hij in het programmaboekje van de Stadsschouwburg. 'Mooi pluche, donkerrood. Alert publiek. En er werken al jaren aardige, deskundige mensen met wie het heel prettig werken is.' Daarnaast houdt Youp ook erg Groningen: 'Lekker stadje, waar je als artiest goed kan toeven. En niet alleen als artiest. Ik heb het over mijn hele entourage. Van technici tot muzikanten tot management tot mijn familie. We komen hier zo graag.'

Lees meer over