Noord Nederlands Orkest in 2023 terug op Lowlands

Het Noord Nederlands Orkest mag in 2023 terugkomen op het festival Lowlands. Dit heeft de directeur van het festival Eric van Eerdenburg maandag verteld aan het ANP. Het NNO zou zondag op Lowlands spelen maar dit optreden werd op het laatste moment geannuleerd.

Op de nacht van zaterdag op zondag werd het podium opgebouwd voor de headliner Stromae. Maar alle voorbereidingen liepen uit. Hierdoor kwam de programmering in de problemen en was festivalorganisatie genoodzaakt om het optreden van het NNO te annuleren. Het is voor het eerst dat een concert wordt gecanceld omdat de opbouw van een andere artiest te veel was uitgelopen.

Op Instagram schreef het Groningse orkest enorm te balen. Er zouden 160 musici op het podium staan en de Negende Symfonie van Beethoven spelen. Ook het publiek was teleurgesteld dat het optreden niet doorging.

Terug in 2023

Maar het orkest krijgt volgend jaar een herkansing. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg liet weten dat het NNO terug mag keren. Artistiek leider van het orkest, Marcel Mandos, liet in het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op! weten dat hij het aanbod graag aanneemt. "Ik was woest en totaal over de rooie, maar shit happens soms", vertelde Mandos. "Het heeft geen zin om boos te blijven. We gaan volgend jaar daar spelen, dat heeft hij toegezegd. Daar zijn we blij mee, dat gaan we doen."

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over