Nieuwste Fieldlab-testevenement is Songfestival mét publiek

Het lijkt dan toch echt te gebeuren: een Songfestival mét publiek. Het kabinet en Fieldlab werken samen met de Songfestivalorganisatie om dit mogelijk te maken, zo laat demissionair minister Arie Slob weten in De Telegraaf.

De afgelopen maanden werkte de organisatie van het Eurovisiesongfestival al met verschillende scenario’s, afhankelijk van de situatie met het coronavirus. In het beste geval zou het muziekfestijn in Rotterdam bijna normaal kunnen doorgaan en in het slechtste geval komt er net als vorig jaar een televisieshow. Dat er nu in ieder geval grote kans is dat er publiek mag komen, is dus een hele opsteker.

3500 fans per show

Het plan is dat er bij de zes repetities, beide halve finales en de finale 3500 mensen in het publiek mogen zitten. Aangezien er nog steeds reisrestricties zijn, zijn dat alleen Nederlandse fans. Ook moeten deze mensen waarschijnlijk een negatieve test kunnen laten zien. Hoe de proef precies wordt ingevuld, moet echter nog besproken worden.

De uitvoerend producent Sietse Bakker laat op de website van het Songfestival weten erg blij te zijn met de samenwerking met Fieldlab: "Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek voor een Eurovisie Songfestival mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen. We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven."

Slag om de arm

Minister Slob houdt nog wel een slag om de arm. Als het echt weer mis dreigt te gaan met het coronavirus, dan kan het besluit om publiek toe te laten alsnog worden ingetrokken. Daarom wordt eind april de definitieve knoop dorgehakt.

Tegen die tijd is hopelijk ook bekend of de artiesten van alle 39 deelnemende landen naar Nederland kunnen komen om samen naast Jeangu Macrooy hun liedje te zingen. Macrooy maakte op 4 maart zijn nieuwe inzending Birth of a new age bekend.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over