Nieuwe onemanshow Bastiaan Ragas 'schaamteloos en eerlijk'

Zanger en acteur Bastiaan Ragas is volop bezig met een nieuwe onemanshow. En hoewel het plan was pas volgend jaar op de planken te staan, vindt hij juist deze tijd perfect voor zijn theatervoorstelling. 

Bastiaan Ragas ziet het helemaal zitten: aankomend seizoen staat hij in de theaters met zijn solovoorstelling Lang zal 'ie leven. En daarbij zijn alle strenge regelingen rondom het coronavirus geen belemmering, zo vertelt Ragas op NPO Radio 5. Want juist met een solovoorstelling is het makkelijk om je aan de maatregelen te houden. 

Cabareteske voorstelling van Bastiaan Ragas

Voor de zanger en musicalster (Aida, Drie Musketiers) gaat een droom in vervulling met deze "cabareteske voorstelling" vol liedjes, voordrachten en interactie met het publiek. "Het wordt heel erg een-op-een, eerlijk en schaamteloos, met liedjes en veel slechte grappen." Rode draad vormt 'het leven in het nu' en positiviteit. "Het leven is niet altijd zo maakbaar als je zou willen, zoals we inmiddels allemaal zo goed weten." Daar kan Ragas goed over meepraten, want in 2007 verloor hij plotseling zijn broer Roef. 

Coronamaatregelen theaters

Theaters en artiesten breken zich al tijden het hoofd over hoe ze hun voorstellingen aan de man moeten brengen, nu wegens de coronamaatregelen het publiek beperkt blijft tot 30 man, en vanaf juli 100 man. Toch komen er gelukkig steeds meer creatieve oplossingen voor! Zo bieden veel theaters al speciale programma's aan, zoals het DeLaMar Theater en De Nieuwe KHL. Ook Guido Weijers heeft zijn eerste theatersucces in 'het nieuwe normaal' achter de rug. 

Lang zal 'ie leven 

Ragas speelde in diverse musicals en theaterproducties, zoals Aida en De 3 Musketiers. Ook is hij theaterproducent van De Rode Boksbal, waarmee hij sociale en maatschappelijke thema's aan de kaak stelt. In 2015 richtte hij Gouden Lijn Theater op en bracht het succesvolle De Oase Bar en Alles went behalve een vent met Joke Bruijs en Gerard Cox op de planken. De solovoorstelling Lang zal 'ie leven van Bastiaan Ragas speelt komend seizoen in het theater. In december staat een speciale kersteditie op de planning. 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over