Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Oase Bar
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Oase Bar

Gerard Cox en Joke Bruijs

Joke Bruijs en Gerard Cox staan als gouden duo garant voor een avond vol entertainment met een lach en een traan! In hun gloednieuwe theatervoorstelling blazen ze de beroemde Rotterdamse Oase Bar nieuw leven in! Laat je meevoeren met de varietesfeer van weleer. Live muziek, nostalgie en gastoptredens van wisselende artiesten.

Ontspanning tijdens de wederopbouw
Echte Rotterdammers kennen natuurlijk de Oase Bar, die nog steeds bestaat. Al sinds 1956 bekend om de ongedwongen sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. Tijdens de wederopbouw was deze kroeg een ideale uitvalsbasis na een dag hard werken. Toentertijd gerund door de legendarische componist, tekstschrijver en muzikant Jaap Valkhoff en zijn jongere broer Arie, zorgen zij voor nachtenlang swingen, lachen en drinken tot in de kleine uurtjes!

Schnabbelnachtkroeg
Cox en Bruijs spelen de drijvende krachten achter deze schnabbelnachtkroeg en laten oude tijden herleven. Harry is niet de jongste meer en ziet niet dat het grote succes van zijn kroeg tanende is. Bep laat hem in de waan en nodigt elke avond look-a-likes uit van grote artiesten. Of Harry hierin blijft geloven?

Een keur aan artiesten
Naast Cox en Bruijs is ook Peggy Vrijens als barvrouw iedere avond van de partij. Samen ontvangen zij een keur aan artiesten die zichzelf spelen, zoals Martin van Waardenberg, Brigitte Kaandorp, Jacques Herb, Richard Groenendijk, Jörgen Raymann, Veldhuis & Kemper, Johnny Kraaijkamp, Ron Brandsteder, Ernst Daniël Smid, Loes Luca, Tony Neef en de Tunes. Uiteraard zorgt dit voor veel hilariteit!

Naar een idee van Harry-Jan Bus & Rachèl van Olm Producenten: De Rode Boksbal en Van Engelenburg Theaterproducties
Script: Dick van den Heuvel
Regie: Geert Lageveen
Muziekarrangementen: Frits Landesbergen
Toneelbeeld: A.M.C. Fok
Decor: Elze van den Akker

Vanaf februari te zien in theaters door het hele land.