Nieuw theaterseizoen komt er aan: naar welke voorstelling ga jij?

Het nieuwe theaterseizoen staat alweer voor de deur. En ook nu staan er weer mooie voorstellingen op het programma. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Geluk- Guus Meeuwis

"Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht." Dat zijn de woorden van Guus Meeuwis. Na een turbulente tijd heeft de zanger nu de ruimte om stil te staan. Zijn liefde voor muziek is echter alleen maar gegroeid. En dat is te horen op zijn album Geluk. Deze tour wil je dus niet missen.

The Lion King

De musical The Lion King ging in 1997 in première op Broadway en werd een ongekend succes. Wereldwijd bezochten 80 miljoen mensen de prachtige musical over het leeuwtje Simba. De productie vierde vorig jaar het twintigjarig jubileum . Ook in Nederland is de musical een groot succes: in een jaar tijd trok het 700.000 bezoekers. Wil je dit ook niet missen? The Lion King speelt nog tot en met 31 oktober in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Arjen Lubach LIVE

Arjen Lubach trekt met Zondag met Lubach miljoenen kijkers, won een Nipkowschijf en een Televizierring, en scoorde wereldberoemde viral video’s op internet. Maar hij stond ook tien jaar in het theater, vaak in kleine wisselende formaties, in kleine zaaltjes, voor klein publiek. En nu is hij terug met Arjen Lubach LIVE en is persoonlijker dan ooit. Overigens staat hij in december met een speciale feestdagenvariant van de show in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Judas

Judas is een psychologische theaterthriller die is gebaseerd op de bestseller van Astrid Holleeder. Het toneelstuk toont de zussen en de overige familie van topcrimineel Willem Holleeder en vertelt hoe hij hen jarenlang heeft geterroriseerd.

Hamlet

Ook voor de kinderen spelen er een heleboel leuke voorstellingen in de theaters. Een daarvan is Hamlet, dat gaat over de Deense prins Hamlet. Hij heeft bepaald geen gemakkelijke puberteit. Hij verliest zijn vader, zijn oom trouwt met zijn moeder en hij raakt vrienden kwijt. En dan verschijnt ook nog eens een geest op zijn kamer. Dit is te veel voor de jongen en van een surfboy met goed haar, verandert hij in een sombere jongen met woede-uitbarstingen. De voorstelling is geschikt voor 8 jaar en ouder.

Zin gekregen in een van deze voorstellingen? Kijk anders voor meer theater in onze theateragenda.

Lees meer over