Musicalster Willemijn Verkaik denkt aan omscholing

Door de coronacrisis lag ook het werk van musicalster Willemijn Verkaik in een klap stil. In een interview met Trouw vertelt ze dat ze kijkt naar mogelijkheden om zich om te scholen. Ze onderzoekt beroepen die dienstbaar zijn in de maatschappij maar ook dichtbij haar passie zingen liggen.

"Ik ben geen stilzitter. Ik denk aan een studie om me te ontwikkelen, een vak om uit te oefenen. Logopedie bijvoorbeeld. Dat is dienstbaar, maar ligt toch dicht tegen het zingen aan", vertelt ze woensdag in Trouw.

Ze ziet om zich heen meer mensen die zich gaan omscholen. "Ik ben eraan gewend om af en toe grote gaten tussen projecten te hebben. Maar dan heb ik altijd iets in het vooruitzicht aan de horizon. Er zijn wel wat plannen hier en daar, maar door dat virus weet je niet wat kan doorgaan. Dat is voor iedereen lastig nu."

Liefde voor zingen

Maar het zingen zal ze niet snel loslaten. "Ik hou het meest van op een podium staan. Zingen doe ik het allerliefste. Ik ben het meest open als ik zing. Het is mijn uitlaatklep, het is wat mij compleet maakt als mens. Maar als dat niet gaat, moet ik een andere manier vinden om gelukkig te zijn."

Wereldster

Verkaik speelde over de hele wereld. Ze speelde de hoofdrol in de musical Wicked in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten, verzorgde de stem van Elsa in de film Frozen, trad op bij de Oscars en had de rol van Misschien Hannigan in de musical Annie.

Door de coronacrisis viel alles stil. Maar nu kijkt ze weer vooruit. De komende week geeft ze een aantal optredens met de show Willemijn Verkaik - And Now... voor een kleine groep mensen in DeLaMar Theater.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over