Musical Murder Ballad keert in 2023 terug in theaters

De rockmusical Murder Ballad keert in april 2023 met een nagenoeg nieuwe cast terug in de Nederlandse zalen. Zo zijn onder meer Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs en Joey Schalker te zien in de nieuwe STENT productie. Ook Cystine Carreon maakt net als in de eerste tour, in 2021, haar opwachting.

Producent Giovanni Sturkenboom legt uit. "Zowel na afloop van de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober, kregen wij vanuit het Nederlandse publiek vragen over een herneming in Nederland. Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigen met een vrijwel nieuwe cast".

Sturkenboom is ook in zijn nopjes met de terugkeer van de Filipijns-Nederlands actrice Cystine Carreon. "Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt. Ook het feit dat Cystine Carreon opnieuw gestalte geeft aan de rol van Vertelster, een waanzinnig belangrijke rol waarbij ze ook nog live viool speelt, daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn!"

Murder Ballad - Het verhaal

De musical vertelt het verhaal van een jonge ambitieuze Sara die alles uit het leven wilt halen, maar haar ambitie wordt abrupt afgeremd als ze de rustigere en stabielere Michael ontmoet. Ze geven elkaar het ja-woord en krijgen een dochtertje. Maar naarmate de jaren verstrekken gaat Sara twijfelen aan de keuze die ze heeft gemaakt. Schikt de rol van jonge moeder haar wel? Als ze een oude vlam tegen het lijf loopt, spelen de kriebels van vroeger weer op. Wat nu?

 

 

De musical gaat op maandag 24 april 2023 in première in de Goudse Schouwburg in Gouda. Van 15 april tot en met 17 juni gaat Murder Ballad diverse Nederlandse theaters langs. Daarna gaat het zangspel tot en met begin september touren door België.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Annemieke van der Togt

Gerelateerde onderwerpen