Musical Charlie and the Chocolate Factory komt naar Nederland!

Stichting Theateralliantie brengt dit najaar de musical Charlie and the Chocolate Factory naar de Nederlandse theaters. Onder meer Peter van Heeringen, Debbie Korper en Anne-Marie Jung vertolken het beroemde verhaal van Roald Dahl op het toneel. De première staat gepland voor 11 september in DeLaMar in Amsterdam.

Ga je mee op reis in de wonderlijke chocoladewereld van Willy Wonka? Musical Charlie and the Chocolate Factory vertelt het verhaal van de jonge Charlie en zijn gouden chocoladewikkel. De wikkel geeft hem toegang tot de bijzondere chocoladefabriek van Willy Wonka, een plek die normaal voor iedereen gesloten blijft. De excentrieke chocolademaker tovert de rondleiding voor de vijf prijswinnaars om tot een ware beproeving om zijn opvolger te vinden. Weet iedereen de tocht langs onder meer de Oempa Loempa's tot een goed einde te brengen?

Charlie and the Chocolate Factory is een verhaal over verbeeldingskracht, vriendschap en hoop. Over dat geluk zich altijd kan aandienen, ook al is de kans heel klein.

 

 

Cast grotendeels bekend

Met de aankondiging van de musical is ook een groot deel van de cast bekendgemaakt. Onder meer Peter van Heeringen, Anne-Marie Jung, Debbie Korper en Julia van der Vlught maken hun opwachting in Charlie and the Chocolate Factory. Wie de rol van Willy Wonka op zich neemt, blijft nog even een verrassing.

Tournee

Roald Dahls beroemde boek werd al eerder als musical opgevoerd op West End en Broadway. De Nederlandse theatertournee gaat op 26 augustus van start in het Zaantheater in Zaandam en eindigt ruim een half jaar later op 5 maart 2023 in De Meervaart in Amsterdam.

 

Gerelateerde onderwerpen