Metropole Orkest produceert cd voor ouderen in verpleeghuizen

Het Metropole Orkest heeft een speciale cd ontwikkelt voor ouderen in verpleeghuizen. De ouderen worden hard getroffen door de coronamaatregelen; zo mogen ze (vaak) geen bezoek ontvangen. Met de cd wil het Metropole Orkest deze mensen een hart onder de riem steken.

Het Metropole Orkest bestaat dit jaar 75 jaar. Het gezelschap werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht om 'hoop en vertier' te bieden in moeilijke tijden. Anno nu blijkt dit motto nog steeds hoog in het vaandel te staan. Met een speciale cd willen ze voor ouderen in verpleeghuizen het leed van de coronacrisis wat verzachten, aldus Metropole Orkest-directeur Jan Geert Vierkant:

"We hopen dat we met onze muziek de bewoners in verpleeghuizen troost kunnen bieden in deze zware tijden. Ik heb vaak meegemaakt dat de muziek van Dolf van der Linden bij veel ouderen ontroerende herinneringen oproept en ben er trots op dat we ook nu we 75 jaar bestaan uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte.”

Metropole Orkest maakt Dolf's Choice

De cd Dolf's Choice bevat de favoriete muziek van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden. Een album vol opgewekte muzikale stukken, voornamelijk uit de beginjaren van het orkest. Het meest in het oog springende nummer is 'Parklane Serenade'. Het was een van de eerste stukken dat het gezelschap ooit speelde en was bovendien lange tijd de herkenningstune van het Hilversumse Metropole Orkest.

Het orkest verwacht dat de cd's medio mei naar alle verpleeghuizen van Nederland zijn verzonden. Ondertussen bezorgen musici van het Metropole Orkest de cd's ook persoonlijk bij diverse verpleeghuizen in het land. Dolf's Choice is daarnaast te beluisteren via Spotify.

Foto: © Reinout Bos

Gerelateerde onderwerpen