Lovende reacties voor Thomas Acda in Fiddler on the Roof

Afgelopen weekend ging de musical Fiddler on the Roof in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ondanks dat de musical in opspraak was geraakt door beschuldigingen aan het adres van regisseur Ruut Weissman, waren de reacties louter positief. Vooral de hoofdrol van Thomas Acda krijgt in de recensies van De Volkskrant, AD en Het Parool zeer lovende kritieken.

De opluchting bij Thomas Acda was dan ook aan zijn gezicht af te lezen na afloop. Fiddler on the roof is dan ook zijn debuut als musicalacteur. 'Het is een hele gewaarwording,' vertelde Acda in tv-programma RTL Boulevard. 'Zoals ik al tegen die man van het AD zei, ik kan zwemmen, ik kan een bal gooien, maar ik heb nog nooit gewaterpolood.'

Lof voor Thomas Acda

Ook zal meespelen dat Acda meteen een van de bekendste rollen uit de Nederlandse musicalgeschiedenis speelt: Tevye, de hoofdrol van de musical. Dit karakter werd beroemd door Lex Goudsmit, die de rol een legendarische invulling gaf in 1966. Thomas Acda krijgt echter veel lof voor zijn optreden. En misschien komt dit ook vooral doordat hij een hele andere invulling geeft. 'In zijn verrassende uitvoering begint Acda mooi klein terwijl hij ukelele speelt, om vervolgens prachtig te worden aangevuld door het orkest,' schrijft De Volkskrant.

De musical Fiddler on the Roof is tot november te zien in Amsterdam en tourt daarna tot april 2018 door Nederland.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over