Liesbeth List op 80e geboortedag herdacht met nieuwe cd

Liesbeth List zou aankomende zondag 12 december 80 jaar zijn geworden. Om de zangeres te herdenken is er een een uniek album uitgebracht. Op Paarlen van dauw staan live-optredens van List waarbij ze chansons zingt van Jacques Brel. 

Ter ere van haar moeders 80e geboortedag is Elisah Baijens samen met List-archivaris Paul Pestman de privé-archieven van de chansonnière ingedoken. Daar vonden ze talloze bekende en onbekende muziekfragmenten van List, waaronder bijzondere uitvoeringen van Brels werk. Deze zijn nu gebundeld op het album Paarlen van dauw. Via de website van List is er een beperkte oplage van 300 exemplaren te koop.

List Jubileumjaar

Baijens wilde naast het uitbrengen van het album nog meer doen om haar moeder te eren. "We hebben besloten om niet alleen haar 80e geboortedag te vieren, maar er gelijk een mooi jubileumjaar van te maken. We kunnen nog niet alles verklappen, maar een aantal activiteiten staan al vast", schrijft ze op de website.

Zo komt op 12 december de single 'Tu as le cœur qui change' uit, een nog nooit uitgebrachte opname uit 1968. Dit is het eerste nummer uit een reeks van 12 singles die vanaf dat moment maandelijks uitgebracht worden.

Daarnaast is op 17 juni 2022 de opening van het Liesbeth Listpad op Vlieland. De zangeres woonde een groot deel van haar jeugd op het Waddeneiland.

Bijzondere cd-box van List

Het jubileumjaar loopt ten einde op 1 december 2022 met de uitgave van een 3-delige cd-box getiteld Liesbeth List - Wereldreis. Hierop staan ongeveer 70 liederen waarvan er een groot deel nog nooit is uitgebracht. Het zijn onder andere duetten, vertalingen van bekende nummers en Nederlandse nummers.

Grande Dame

Liesbeth List wordt gezien als de grande dame van het Nederlandse chanson. Samen met Ramses Shaffy behaalde ze enkele grote succesen, zoals met de liederen 'Pastorale' en 'Aan de andere kant van de heuvels'. De chansonnière besloot in 2017 te stoppen met optreden vanwege gezondheidsproblemen. Ze was nog wel aanwezig bij de première van de musical over haar leven Liesbeth List, de musical. Op 25 maart 2020 overleed de zangeres op 78-jarige leeftijd.

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over