Megaproductie Les Misérables komt in Carré!

Goed nieuws voor alle fans van Les Misérables: de musical keert volgend jaar terug in Koninklijk Theater Carré! In de sterrencast schitteren onder meer Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert) en Vajèn van den Bosch (Eponine). 

Les Misérables was een ware publiekstrekker in de jaren 90. Henk Poort, Ernst Daniël Smid en Paul de Leeuw speelden hoofdrollen in de musical, die in 1991 haar première beleefde in Carré. In 2008 stond de productie opnieuw op de planken met onder meer René van Kooten, Jamai Loman en Carlo Boszhard in de hoofdrol. 

Productie in handen van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen

Over de hele wereld is Les Misérables al decennialang een ongekend succes. Zo won de Broadwayversie meerdere Tony Awards en is het in het Verenigd Koninkrijk de langstlopende musical ooit. De nieuwste musicalversie van Les Misérables is een productie van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen in samenwerking met speciaal adviseur Erwin van Lambaart, gebaseerd op de versie van producent Cameron Mackintosh. Voor deze grootse musicalproductie zijn minimaal vijftien trailers uit Engeland nodig om het decor naar ons land te vervoeren. 

- YouTube

Koninklijk Theater Carré

Tijdens het verhaal - gebaseerd op het boek van de Franse schrijver Victor Hugo - volgen we hoofdrolspeler Jean Valjean die na een jarenlange gevangenschap voorwaardelijk op vrije voeten komt. Om écht vrij te zijn neemt hij een nieuwe identiteit aan, maar hier komt hij niet zomaar mee weg. 

Les Misérables speelt van 1 tot en met 19 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Naast hoofdrollen voor Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert) en Vajèn van den Bosch (Eponine), spelen ook Ellen Pieters (Madame Thénardier), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette) een rol in de musical. 

Klik hier voor kaartjes.

Gerelateerde onderwerpen