Kluuns Komt een vrouw bij de dokter wordt toneelstuk

De roman Komt een vrouw bij de dokter van schrijver Kluun krijgt een theaterbewerking. De voorstelling is van januari tot en met mei 2023 te zien in de Nederlandse zalen, zo meldt producent Korthals Stuurman Theaterbureau dinsdag.

Na het succes van het boek en de film is Kluuns besteller binnenkort ook in de theaters te bewonderen. Toneelschrijver Koen Caris, die eerder de theaterbewerking van Bonita Avenue maakte, schreef het script. De hoofdrollen in Komt een vrouw bij de dokter zijn weggelegd voor Maartje van de Wetering, Xander de Vledder, Teunie de Brouwer en Marie Louise Stheins.

Komt een vrouw bij de dokter - het verhaal

Stijn heeft zijn leven op de rails totdat zijn vriendin Carmen op een dag een knobbeltje in haar borst opmerkt: Borstkanker. Terwijl ze in het ziekenhuis wordt behandeld, vindt Stijn afleiding in het nachtleven en in een affaire. Hoe ga je om met zo'n vreselijke diagnose? En is vreemdgaan goed te praten als je daarmee jezelf staande kunt houden?

Komt een vrouw bij de dokter is een aangrijpende voorstelling over liefde, overspel, spijt en de naderende dood. De productie is vanaf januari t/m mei 2023 te zien in theaters door heel Nederland. Op 19 februari 2023 gaat de theatervoorstelling in première in DeLaMar in Amsterdam.

 

Foto: Piek

Gerelateerde onderwerpen