Kijktip: Mijn naam is Stefano Keizers

Nog geen idee wat je vanavond gaat doen? Zet dan de televisie aan voor de documentaire Mijn naam is Stefano Keizers. De documentaire is, zoals de naam al zegt, een bloedeerlijk en niets verhullend portret van cabaretier Stefano Keizers.

Stefano Keizers, die in het echt Gover Meit heet, is bij het publiek vooral bekend geworden door zijn deelname aan televisieprogramma De Slimste Mens, maar is ondertussen regelmatig te zien op televisie en in het theater. Hij baart opzien met zijn uitbundige alter ego, verwarrende uitspraken en authentieke en absurdistische manier van doen. Omdat Keizers zijn publiek zo polariseert besloot documentairemaker Lavinia Aronson te kijken wie Stefano Keizers in werkelijkheid is. Het resultaat is Mijn naam is Stefano Keizers.

Onopgesmukt portret van Stefano Keizers

Keizers laat weten dat ook hij meer over zichzelf te weten is gekomen tijdens het maken van de film en dat hij er niet altijd even mooi op staat. Hij werd geconfronteerd met zichzelf, maar is ook trots op het resultaat. Zo vertelt hij aan nu.nl: "Het belangrijkste is dat de film niet verveelt, dat is goed gelukt. Mijn hoofd is een continue achtbaan van gedachten en gebeurtenissen. Zoals de documentaire gaat, voelt mijn eigen leven ook.”

Hij krijgt vaak de vraag of hij wel echt zichzelf is en geen rol speelt. Die vraag wordt in de film goed beantwoordt. Hij denkt dan ook dat mensen na het zien van de documentaire beter begrijpen wie Keizers echt is en wat hem drijft tot zijn merkwaardige shows en excentrieke manieren.

Stefano Keizers de cabaretier

Naast zijn deelname aan programma’s als De Slimste Mens, Maestro en Experimensen staat Keizers ook met regelmaat op de planken. Ook hier krijgt hij veel lovende en veel negatieve kritieken. Hij debuteerde met Erg Heel en staat op het moment in het theater met zijn voorstelling Sorry Baby.  

 

De documentaire Mijn naam is Stefano Keizers is vanavond om 21:55 te zien bij BNNVARA op NPO3.

 

BeeldL © Julie Hrudova 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over