Jeroen van Merwijk brengt boek over kanker uit

Cabaretier Jeroen van Merwijk brengt een boek uit over kanker met als titel Kanker voor Beginners. Het boek zal vanaf 12 november te koop zijn.

In het boek schrijft Van Merwijk over wat er op hem afkwam nadat hij in februari de diagnose darmkanker met uitzaaiingen naar de lever kreeg. Alle onderzoeken, behandelingen, vragen en opmerkingen van vrienden en onbekenden; hoe ga je ermee om? En hoe leef je met het groeiende besef dat je misschien je dierbaren moet achterlaten? Het boek zal een troostrijk, indrukwekkend en af en toe ook grappig verslag zijn van zijn turbulente belevenissen.

Kankerdiagnose

Begin dit jaar was Jeroen van Merwijk op tournee met de voorstelling Was Volgend Jaar Maar Alvast Voorbij toen hij iets vreemds onder zijn borstbeen voelde. Toen hij zich liet onderzoeken, bleek dat hij darmkanker had met uitzaaiingen naar de lever. Hij startte snel met chemotherapie. Later liet hij weten dat de behandelingen goed aansloegen. "Zo goed zelfs, dat de tumoren begonnen te slinken en mijn bloedwaarden spectaculair verbeterden", schreef hij op zijn Facebookpagina. Hij had goede hoop om in het najaar weer in het theater te kunnen staan.

Terugval

Toch kreeg hij onlangs een terugval. Hij gaf aan nog te weinig energie te hebben om weer op te kunnen treden. Hij schreef op zijn Facebookpagina: "Ik heb dan ook, met pijn in het hart, moeten besluiten om alle optredens voor komend seizoen te cancelen."

Het inladen van de media-bestanden is mislukt.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over