ING zegt optreden Kevin Spacey af na #metoo

ING heeft besloten om een optreden van de Amerikaanse acteur Kevin Spacey op het congres BusinessBoost Live in Rotterdam af te zeggen. De komst van de Hollywood-ster is omstreden nu meerdere aantijgingen over seksueel misbruik bekend zijn geworden. De organisatie van het evenement laat weten dat zijn aanwezigheid teveel kan afleiden van het doel van het inspiratie-congres voor ondernemers.

De verhalen over het vermoedelijke seksueel misbruik van Kevin Spacey raakte aan het rollen door de #metoo social media campagne waar collega-acteur Anthony Rapp verklaarde op zijn veertiende te zijn lastig gevallen terwijl Spacey zelf toen 26 jaar was. Sindsdien komen er steeds meer verhalen over het ongepaste gedrag van Spacey. Acht medewerkers van de populaire Netflix-serie House of Cards hebben melding gemaakt van seksuele intimidatie.

De beschuldigingen vallen niet in goede aarde; ook in de Nederlandse cultuurwereld zijn er verschillende zaken van seksueel misbruik aan het licht gekomen dankzij #metoo. Vorige week werd bekend dat theatermakers de première van musical Fiddler On The Roof boycotten, omdat regisseur Ruut Weissman beschuldigd is van seksueel misbruik. Acteur Jappe Claes verliet Het Nationale Theater nadat oud-studenten van de Toneelschool in Amsterdam vertelden over seksuele intimidatie. Ook heeft de toneelacademie in Maastricht gemeld dat er een onderzoek wordt gestart om te kijken of een docent zich schuldig heeft gemaakt aan 'onwenselijk gedrag'.

Lees meer over