In memoriam: deze mensen overleden dit jaar

De dagen zijn kort en donker, en in deze periode staan we stil bij de mensen die we moeten missen. Ook dit jaar zijn ons helaas weer grote namen ontvallen. We gedenken ze in dit artikel. 

Oerol-oprichter Joop Mulder (67)

Oerol-grondlegger Joop Mulder overleed op 10 januari. Na een bescheiden start in 1982, groeide het Terschellingse locatietheaterfestival uit tot een groot succes dat bezoekers uit de hele wereld trok. 

Jeroen van Merwijk (65)

Tekst- en liedjesschrijver, kunstenaar en theatermaker Jeroen van Merwijk overleed op 3 maart op 65-jarige leeftijd na een slopend ziekbed. Hij liet een oeuvre van 30 jaar achter, waarin hij zowel eigen programma's op het podium bracht, als werk voor andere artiesten schreef.

 

 

Dick Rienstra (80)

Acteur Dick Rienstra overleed op 4 juli op 80-jarige leeftijd. We kennen hem van tal van televisieseries, zoals Zeg n’s Aaa, Medisch Centrum WestToen was geluk heel gewoon en Bassie en Adriaan. Maar ook in de toneelwereld kende hij een lange carrière. Zo stond hij op de planken met Nooy's Volkstheater en musicals De Jantjes en Beauty and the Beast. 

Nico van der Linden (71)

Op 7 oktober moesten we afscheid nemen van pianist, arrangeur, orkestleider en componist Nico van der Linden. Tijdens zijn loopbaan werkte hij samen met tal van grote artiesten in de wereld van de Nederlandse liedkunst, cabaret en musical. Beroemd is zijn samenwerking met Ramses Shaffy, van wie hij jarenlang de vaste pianist was én wiens oeuvre hij volledig uitschreef in bladmuziek. 

 

 

Bernard Haitink (92)

Topdirigent Bernard Haitink overleed op 21 oktober op 92-jarige leeftijd in London. Hij had een langdurige, speciale band met Het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij op 27-jarige leeftijd debuteerde. Enkele decennia was hij hier chef-dirigent en werd in 1999 benoemd tot eredirigent. 

 

 

Arie Ribbens (84)

Zanger Arie Ribbens overleed op 3 december van dit jaar aan corona. Zijn gezondheid kende al enkele jaren diepe dalen sinds hij in 2009 voor de eerste keer longkanker kreeg. Tijdens zijn loopbaan maakte de Eindhovense entertainer diverse carnavalskrakers. 

Eric van der Donk (92)

Acteur Eric van der Donc overleed op 4 december op 92-jarige leeftijd in zijn woonplaats Arnhem. Hij speelde sinds de start van zijn carrière in 1954 in vele series, theatervoorstellingen en films. Voor zijn werk ontving hij in 1978 een Louis d'Or en in 1996 een Gouden Kalf. 

 

 

Foto: Jeroen van Merwijk - Was volgend jaar maar alvast voorbij - Fotograaf Corbino

 

Gerelateerde onderwerpen