Theatervoorstellingen Het Pauperparadijs verzet naar 2022

Theaterspektakel Het Pauperparadijs wordt verplaatst naar volgend jaar. Door de grote onzekerheid rondom het coronavirus verzet de organisatie alle voorstellingen in het Gevangenismuseum in Veenhuizen naar de zomer van 2022.

Wederom geen voorstellingen van Het Pauperparadijs in Veenhuizen deze zomer. Nadat vorig jaar alle shows werden overgeheveld naar 2021, verplaatst de organisatie de productie nu naar de zomer van 2022. De onzekerheid rondom het aanhoudende coronavirus en de daarbij behorende maatregelen maken het onmogelijk Het Pauperparadijs dit jaar op te voeren. Kaarthouders worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

De voorstellingsreeks staat nu gepland van 31 mei tot en met 7 augustus 2022.

Het Pauperparadijs

Het Pauperparadijs vertelt het verhaal van de inwoners van het werkgesticht in Drentse Veenhuizen, het pauperparadijs. Hier werden wezen, zwervers en arme mensen naartoe gedeporteerd voor 'heropvoeding'. Het Pauperparadijs is een verhaal over hoe goede bedoelingen alsnog vreselijk kunnen uitpakken. Het theaterstuk in regie van Tom de Ket is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen.

Het stuk speelde eerder al in 2016 en 2017 in Veenhuizen en was destijds een enorm succes. Ruim 90.000 mensen bezochten de voorstelling in het plaatselijke Gevangenismuseum. In 2018 was het stuk in aangepaste vorm te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Nu keert Het Pauperparadijs - twee jaar later dan gepland - weer terug naar Veenhuizen.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over