Het Pauperparadijs opnieuw terug als locatietheater

Tom de Ket maakte een aantal jaren terug het locatietheater toneelstuk Het Pauperparadijs. Het was een spectaculaire voorstelling dat gebaseerd was op echte gebeurtenissen uit de 19e eeuw. Het stuk was érg geliefd, kreeg lovende recensies en was daarom ook maar liefst 36 keer in Koninklijk Theater Carré te zien. Maar deze zomer keert de voorstelling terug naar Veenhuizen!

Er zijn inmiddels ook alweer 15.000 kaarten verkocht voor deze voorstelling. Toch zijn de nieuwe voorstellingen pas nú definitief bevestigd. Producent Wolter Lommerde wilde namelijk in eerste instantie 20.000 verkochte tickets om het feest door te laten gaan. Het is immers een locatietheatervoorstelling met groot decor en veel spelers. Dat is best wel duur en daardoor ook een groot financieel risico!

Dat aantal is nog niet bereikt, maar het financieel risico is inmiddels (op een andere manier) afgedekt. De stichting Vrienden van Het Pauperparadijs en de gemeente steunen namelijk het project. Daarom durven regisseur Tom de Ket, schrijfster Suzanna Jansen en producent Lommerde het avontuur weer aan.

Bovendien is het ook goed nieuws voor de fans, want er zijn dus nog volop kaarten! Was je er de eerste keer niet bij? Het Pauperparadijs is absoluut een aanrader voor theaterliefhebbers deze zomer.

Het Pauperparadijs: wanneer, waar en voor hoeveel?

 Vanaf 3 juni is het toneelstuk met veel muziek weer te zien in Drenthe. Tot en met 9 augustus kun je het stuk zien op de binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Kaartjes kosten 37 euro per stuk.