Het Pauperparadijs is uitgesteld naar zomer 2021

Toneelstuk Het Pauperparadijs zou deze zomer terugkeren als locatietheater in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hiervoor is een vergunning nodig, aangezien het een evenement in de openbare ruimte betreft. Door de nieuwe maatregelen tegen het Corona-virus is het niet mogelijk om deze zomer te spelen. De organisatie heeft daarom besloten alle geplande voorstellingen te verplaatsen naar de zomer van 2021.

Het Pauperparadijs zou dit jaar juist zijn glorieuze comeback maken op de plek waar het grote succes ooit begon. In 2016 werd het gelijknamige boek van Suzanna Jansen vertaalt tot locatietheater door maker en regisseur Tom de Ket. Het Pauperparadijs speelde op de plek waar ooit het échte werkgesticht uit 1823 stond.

Het Pauperparadijs: een geliefd stuk over foute goede bedoelingen

Het Pauperparadijs vertelt het verhaal van de inwoners van het werkgesticht in Veenhuizen, het pauperparadijs. Hier werden wezen, zwervers en arme mensen naartoe gedeporteerd voor "heropvoeding". Het Pauperparadijs is een verhaal over hoe goede bedoelingen alsnog vreselijk kunnen uitpakken.

 

Het stuk speelde in 2016 en 2017 in Veenhuizen en was een enorm succes. Ruim 90.000 mensen kwamen er speciaal voor naar het gevangenismuseum in Drenthe. In 2018 was de voorstelling in aangepaste vorm opnieuw te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze serie was helemaal uitverkocht.

Foto's: Reyer Boxem en Ben van Duin

 

 

Ben je op zoek naar een toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over