Harrie Jekkers komt met nieuwe voorstelling voor cultuurpaleis

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe cultuurpaleis Amare in Den Haag gaat cabaretier Harrie Jekkers een nieuwe voorstelling maken. Het is de bedoeling dat de voorstelling in 2021 gespeeld zal worden. Jekkers vertelde dit zaterdag in Zomerspijkers op NPO Radio 2.

Harrie Jekkers zal de voorstelling schrijven samen met zijn vaste artistiek compagnon Koos Meinderts. Hij werkt al bijna vijftig jaar samen met Jekkers bij het schrijven van teksten, liedjes, conferences en boeken. Jekkers liet in het radioprogramma nog niks los over de inhoud van de nieuwe voorstelling.

Cultuurpaleis

Het nieuwe cultuurpaleis Amare zal in de loop van 2021 openen. Het zal onderdak bieden aan het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest.

Achter de Duinen

De cabaretier zou dit jaar een reeks shows spelen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Zijn solo-voorstelling Achter de Duinen moest half maart worden stilgelegd vanwege de coronacrisis.

In 2018 stond hij na een pauze van 23 jaar weer op het podium met Het Klein Orkest. Hij vertelde toen in een interview dat hij het optreden zwaarder vindt dan voorheen.

Foto: Mischa Muijlaert

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over