Hans Kazàn ontvangt bijzondere prijs

Hans Kazàn (68) werd afgelopen weekend onderscheiden vanwege zijn grote betekenis voor het goochelaarsvak. Hij ontving de Fred Kaps Ring van de International Brotherhood of Magicians. 

Al ruim een halve eeuw staat Kazàn op het podium met zijn onovertroffen goochelkunsten. Hij werd ontdekt toen hij begin jaren 70 in Parijs bij de laatste drie op het WK goochelen belandde. Vanaf die tijd is de charismatische illusionist ook niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, waar hij zowel assisterende rollen (Ren je Rot) vervulde als eigen programma's presenteerde. 

Kazàn is dan ook een grote inspiratie geweest voor een nieuwe generatie illusionisten, zoals Hans Klok en Victor Mids. Voor zijn grote bijdrage aan het goochelaarsvak, en het enthousiasme dat hij hiervoor over weet te brengen op veel mensen, heeft hij de belangrijke Fred Kaps Ring ontvangen van de International Brotherhood of Magicians. Tijdens de uitreiking afgelopen zondag in Utrecht was ook zijn vrouw aanwezig. Samen met haar kreeg hij vijf kinderen en negen kleinkinderen. Ze wonen al jaren in Spanje. Afgelopen zomer werd Kazàn geopereerd vanwege een aneurysma in zijn aorta. "'We zagen erg op tegen de operatie," zo vertelde zijn vrouw aan RTL Boulevard. "We moesten iets ondertekenen omdat er tien procent kans was dat hij het niet zou overleven." Gelukkig verliep de operatie voorspoedig. 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over