Faillissement dreigt voor André Rieu als coronacrisis lang aanhoudt

De coronacrisis raakt violist André Rieu en zijn orkest hard. Rasoptimist Rieu houdt de moed erin, maar een faillissement ligt op de loer als de coronacrisis lang aanhoudt, zo vertelt hij aan het AD. "Houdt dit nog een jaar aan, dan ben ik failliet."

Met 120 man in vaste dienst verdampt de financiële buffer van André Rieu als gevolg van de coronacrisis als sneeuw voor de zon. Sinds maart zitten de violist en zijn orkest thuis en daar lijkt de komende tijd ook weinig verandering in te komen. Rieu: "We verdienen sinds maart geen stuiver meer. Iedereen zal begrijpen dat ik al die mensen niet kan blijven betalen terwijl er niets binnenkomt."

 

 

Geen solo-optredens voor André Rieu

Optreden met een voltallige orkest zit er niet in, maar fans hoeven zich geen illusies te maken over solo-optredens van de meesterviolist. Rieu kan dat niet maken tegenover zijn orkest. "We gaan met zijn allen door, of niet."

André Rieu blijft positief

Hoewel de nabije toekomst er niet rooskleurig uitziet, houdt Rieu moed. "Ik zeg altijd dat ik 140 jaar word, dat meen ik ook. Ik ben nu 70, dus op de helft. Ik denk nu: och ja, het is even een zwaar jaar, maar er komen er nog 69 aan.’’ De violist hoopt volgend jaar een grote comeback te maken op het Vrijthof in Maastricht met een grote reeks concerten

Foto: press André Rieu

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over