Dit zijn de eerste beelden van Boni - de musical

Duik met Boni - de Musical in het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in Suriname. De eerste videoclip van de musical is nu te bekijken!

Boni is een verzetsheld die een verbitterde strijd leverde tegen de slavernij in Suriname. Verscholen in de jungle wist deze man zich onvindbaar en onsterfelijk te maken. Hij vormde samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron een gevaarlijk trio die de aanval inzette tegen de kolonisten. Ze vielen plantages aan om als slaaf gemaakte vrouwen, mannen en kinderen te bevrijden. Ze namen daarbij ook voorraden, gereedschap en wapens mee.

Deze strijd staat ook wel bekend als de Boni-oorlogen (1765 – 1793), de eerste succesvolle poging om de ijzeren greep van de bezetter te breken. Boni wordt uiteindelijk na een lange en vermoeiende strijd verraden en gedood. Maar klopt dat wel? Misschien heeft hij de strijd tòch gewonnen. Zijn geest leeft voort en vervult iedereen met hoop op een betere toekomst.

Videoclip Boni - de Musical

 

 


In Boni - de Musical zijn de hoofdrollen weggelegd voor Urvin Monte als Boni, Jeannine la Rose als zijn moeder. Zijn strijdbroeders Baron en Jolicoeur worden gespeeld door Leo-Alexander Hewitt en Xavier Molijn. Niemand minder dan Stanley Burleson regisseert de musical.

Slavernijverleden

Waan je een avond in de 18e eeuw en leer over het slavernijverleden van Suriname. Boni - de Musical is een boeiende voorstelling vol met rap, soul, spoken word en zang. De voorstelling gaat op de Onafhankelijkheidsdag van Suriname, 25 november 2023, in première in DeLaMar Theater in Amsterdam en is tot en met 24 april 2024 te zien.

 

Foto: Sofie Knijff

 

Gerelateerde onderwerpen