Diederik van Vleuten ontvangt Zilveren Raampje

Cabaretier Diederik van Vleuten werd gisteravond onderscheiden met een Zilveren Raampje. De prijs wordt uitgereikt door De Kleine Komedie ter ere van bijzondere theaterverdiensten. Van Vleuten kreeg de prijs voor zijn voorstelling Nog nooit vertoond.

Eerbetoon Diederik van Vleuten. Na afloop van zijn voorstelling 'Nog nooit vertoond' werd hij voor zijn vierluik van unieke vertelkunst geëerd met een Zilveren Raampje https://t.co/Vnzer6N7OD pic.twitter.com/eY1FSujU0T

— De Kleine Komedie (@dekleinekomedie) 24 mei 2018

Volgens de jury levert de cabaretier met zijn voorstelling een unieke prestatie. "Hij heeft een nieuwe manier van theater maken uitgevonden. Een nieuw genre, waarmee hij bezoekers van alle generaties heeft weten te raken."

Nog nooit vertoond is de afsluiter van een drieluik over de familiegeschiedenis van Van Vleuten in het licht van de geschiedenis. Hij kreeg de prijs na afloop van zijn voorstelling in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt, eerder dit jaar ging hij naar cabaretgroep NUHR ter ere van hun dertigjarig bestaan.

Lees meer over