Theater vanaf je bank: Netflix en cabaret

We mogen de komende tijd niet naar de theaters. Maar gelukkig kun je veel cabaretiers ook vanaf je eigen bank zien. Op Netflix staan namelijk niet alleen films en series, maar ook voorstellingen van veel grote Nederlandse cabaretiers. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Ronald Goedemondt

Ronald Goedemondt laat zijn publiek sinds begin dit jaar weer huilen van het lachen in zijn nieuwe show Numero Uno. Maar ook de fans van Goedemondt zullen even geduld moeten hebben tot de theaters hun deuren weer openen. In de tussentijd kun je gelukkig wel terecht op Netflix. Goedemondt is een meester in de georganiseerde chaos en maakt van elke mug een olifant. En hij ziet nogal veel muggen om zich heen. In de shows De R van Ronald en Geen sprake van lig je al snel dubbel om zijn grote kleine ergernissen in het leven die elkaar in hoog tempo opvolgen.

Trailer Geen sprake van

Jochem Myjer

De meeste mensen zullen Jochem Myjer wel kennen. Deze hyperactieve cabaretier laat al jaren in het theater en op televisie zien hoe het is om te leven met een hoofd dat nooit stilstaat. Zijn laatste show Adem in, adem uit is pas net klaar. Maar niet getreurd. Op Netflix kun je Myjer bingewatchen: maar liefst vier voorstellingen zijn te zien op de streamingswebsite. Onder andere De rust zelve is te zien, waarvoor Myjer in 2010 de CabaretAward voor beste cabaretier won.

Trailer De rust zelve

Daniël Arends

Wellicht wat minder bekend, maar zeker niet minder leuk. Een van de pareltjes op Netflix is toch wel Daniël Arends. Deze cabaretier van Indonesische afkomst omschrijft zichzelf als 'een dik, klein bruin clowntje', maar op het podium is hij veel meer dan dat. Hij ziet er ongevaarlijk uit, maar komt scherp uit de hoek op de momenten dat je het niet verwacht. Vooral over thema’s als identiteit en hypocrisie weet Arends op een luchtige manier mythen te ontkrachten en te creëren. Dit doet hij in zijn shows als Carte Blanche en De zachte heelmeester, totdat hij met Meer van hetzelfde (Deel 1) weer het theater in kan.

Trailer Carte Blanche

Lenette van Dongen

Als enige vrouw heeft Lenette van Dongen de lijst van Netflix behaald. Een plek waar deze winnares van de Poelifinario Cabaretprijs 2019 (voor haar show Paradijskleier) thuishoort. In haar show Tegenwind laat Van Dongen de ups en downs van haar dagelijks leven zien. Na veel tegenwind heeft ze een periode zonder rusteloosheid en wensen bereikt en hierover weet ze met de nodige zelfspot te vertellen. Een heerlijke avond in de huiskamer van Lenette van Dongen dus.

Trailer Tegenwind

 

Nog meer zien? Ook Najib Amhali, Peter Pannekoek, Pieter Derks, Hans Teeuwen, René van Meurs, Theo Maassen, Javier Guzman, Patrick Laureij en Tim Fransen hebben shows op Netflix staan. Veel plezier met kijken!

Gerelateerde onderwerpen