BZN denkt serieus na over reünie

Het waren bijna schrijnende taferelen tijdens hun afscheidstour 15 jaar geleden: avond aan avond huilende fans die maar niet wilden geloven dat dit hun allerlaatste optredens waren. Gelukkig heeft bassist Jan Tuijp positief nieuws! 

Ze werden er bijna depressief van, zo greep de triestheid van hun trouwe fans ze aan in 2007. Dat er na al die jaren een einde zou komen aan de superpolulaire Volendamse band, konden veel fans niet verkroppen, zo vertelde bassist Jan Tuijp gisteren op NPO Radio 1. Gelukkig houden de voormalig bandleden de deur open voor een reünie. "De leden van BZN hebben serieus oren naar een reünieconcert of zelfs een tour," aldus Tuijp. Helaas heeft de situatie rond corona ook bij hen veel onzekerheid gebracht. "We zouden veel tijd en geld moeten investeren in een reünie." Dat ze onlangs ook op zakelijk gebied het nodige hebben afgehandeld, maakt de weg wel vrij voor een eventuele nieuwe samenwerking. Volgende week gaan ze dan ook bij elkaar zitten om de plannen te bespreken. 

 

 

Band Zonder Naam

BZN werd opgericht in 1966 als Band Zonder Naam. De meeste hits waren in het Engels, al waren er ook uitstapjes naar het Frans en in de laatste jaren zongen ze veel in het Nederlands. Niet alleen in ons land, maar ook in andere werelddelen hadden ze succes, en verkochten wereldwijd 15 miljoen geluidsdragers. In 2007 nam BZN afscheid in een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Ook thuis was het optreden te volgen. Dat de band uit elkaar ging, betekende echter niet dat de bandleden stopten met muziek maken. Jan Keizer en Carola zijn nog steeds actief in de muziekwereld, en ook Jan Tuijp speelt nog graag, al treedt hij niet meer op. Jan Keizer en Anny Schilder maakten in 2019 nog samen een afscheidstour

 

 

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.