Musicalklassieker Sunset Boulevard naar Nederland

De musicalklassieker Sunset Boulevard komt naar Nederland. Carré haalt de klassieker naar Amsterdam onder de noemer van Broadway aan de Amstel. Met dit initiatief haalt het theater toonaangevende theaterstukken met originele cast naar Nederland. Zo haalde het eerder de musical Pippin en de theatervoorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-Time naar Nederland.

Sunset Boulevard gaat over Norma Desmond, eens de filmster van de stomme film. Maar sinds de film met geluid zijn intrede deed, kan ze geen werk meer vinden. Nu woont ze aan de Sunset Boulevard in Hollywood en leeft een luxe leventje. Op een dag ontmoet ze de armoedige scriptschrijver Joe Gilli die verleidt wordt door haar luxe levensstijl. Hij gaat haar helpen met een filmscript waarvan Norma gelooft dat het haar Hollywood-droom zal doen uitkomen.

Sunset Boulevard ging in 1993 in première op West End en verhuisde later naar Broadway. Daar won het 7 Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical, Best Original Score en Best Book of a Musical.

Sunset Boulevard speelt vanaf 28 maart tot en met 8 april 2018 in Koninklijk Theater Carré.

Lees meer over