Britse theaterhit Wuthering Heights naar DeLaMar

De succesvolle muziektheatervoorstelling Wuthering Heights komt deze zomer naar Amsterdam. De Britse theaterhit is als onderdeel van het Holland Festival twee weken exclusief te zien in het DeLaMar Theater. 

Na bejubelde opvoeringen op Broadway en West End is Wuthering Heights (Woeste Hoogten) binnenkort ook in Nederland te bewonderen. Regisseuse Emma Rice bewerkte het wereldberoemde boek van Emily Brönte tot een theaterspektakel vol livemuziek, poppenspel en dans. De voorstelling wordt tussen 9 en 18 juni negen maal opgevoerd in DeLaMar. De Nederlandse première staat gepland voor 11 juni.

Wuthering Heights - het verhaal

Wuthering Heights is een kostuumdrama over hoop, liefde en wraak. Als de jonge Heathcliff uit de havens van Liverpool wordt gered, besluit meneer Earnshaw hem onder zijn hoede te nemen. Op het landhuis Wuthering Heights vindt Heathcliff in Earnshaws dochter Catherine een gelijkgestemde. Al snel hangt de liefde in de lucht, totdat de twee plots van elkaar worden gescheiden. Wat volgt is een reeks meedogenloze gebeurtenissen die zijn weerga niet kent...

De opvoeringen van Wuthering Heights maken onderdeel uit van het Holland Festival, het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. De voorstelling is een Britse coproductie van het National Theatre, Wise Children, Bristol Old Vic en York Theatre RoyalWuthering Heights wordt volledig in het Engels opgevoerd.

 

- YouTube

 

 Beeld: Steve Tanner